Introduction

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας Διοργάνωσε Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης των Αποτελεσμάτων του Έργου FRESH WAYS στις 5 Δεκεμβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας Διοργάνωσε Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης των Αποτελεσμάτων του Έργου FRESH WAYS στις 5 Δεκεμβρίου 2022

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, με την υποστήριξη της EURICON διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του, το Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης των αποτελεσμάτων του διασυνοριακού Έργου: “FRESH WAYS”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20».

 

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του έργου, αλλά και πολλοί ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ), πολλά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πρέβεζας αλλά και τοπικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών logistics.

 

Το εργαστήριο ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννη Μπούρη, ο οποίος επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο αγροδιατροφικός κλάδος στη περιοχή, και τόνισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου για την δημιουργία αγροδιατροφικών εφοδιαστικών υποδομών εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της Πρέβεζας, η οποία βρίσκεται ακριβώς επάνω στον οδικό άξονα που συνδέει το Αεροδρόμιο του Ακτίου με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δίνοντας την δυνατότητα για ανάπτυξη πολυτροπικών μεταφορών.

Ακολούθως, ο κ. Mario Pertile, Διαχειριστής Ειδικών Έργων των Αεροδρομίων της Απουλίας, παρουσίασε το έργο FRESH WAYS. Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Καθ. Δημήτριος Βλάχος, Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέλυσε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των πολυτροπικών μεταφορών στην κοινή διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα – Ιταλίας.

 

Στην συνέχεια τα επιστημονικά στελέχη των Πανεπιστημίων Πάτρας και Σαλέντο, η κ. Παναγιώτα Σαράντη και ο κ. Gianvito Mitrano, παρουσίασαν αναλυτικά την ψηφιακή πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου FRESH WAYS, με σκοπό την υποστήριξη της διακίνησης φρέσκων αγροδιατροφικών προϊόντων με την χρήση συνδυασμένων μέσων μεταφοράς.

 

Τέλος η κ. Ειρήνη Σύλλελη, στέλεχος της εταιρίας EURICON Ε.Π.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ παρουσίασε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, συγκεκριμένες προτάσεις – κατευθύνσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου FRESH WAYS μετά την λήξη του.

Μετά την λήξη του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελέτης των συμμετεχόντων, αρχικά στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, όπου εκφράστηκε το κοινό ενδιαφέρον των 2 Αεροδρομίων της Απουλίας και του Ακτίου για την ανάπτυξη κοινών συνεργασιών, και στη συνέχεια σε 3 αντιπροσωπευτικές τοπικές Αγροδιατροφικές – Εφοδιαστικές Επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας και επιδεικνύουν υψηλό δυναμισμό και ενδιαφέρον για διασυνοριακή συνεργασία.