Introduction

Η EURICON Υποστηρίζει τις Πράσινες Πολυτροπικές Μεταφορές Φρέσκων Προϊόντων Συμμετέχοντας ως Ανάδοχος στο Έργο «FRESH WAYS» του Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία

Η EURICON Υποστηρίζει τις Πράσινες Πολυτροπικές Μεταφορές Φρέσκων Προϊόντων Συμμετέχοντας ως Ανάδοχος στο Έργο «FRESH WAYS» του Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία

Το έργο με ακρωνύμιο  FRESH WAYS, τίτλο “Cross-border mechanisms for Green Intermodal and Multimodal Transport of FRESH products” “Διασυνοριακοί μηχανισμοί για Πράσινη Διατροπική και Πολυτροπική Μεταφορά φρέσκων προϊόντωνκαι κωδικό 5003373 αποτελεί μια παρέμβαση στον τομέα των υποδομών, η οποία έχει ως κύριο στόχο την προώθηση οικονομικών, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών, μειώνοντας την εξάρτηση από τις οδικές μεταφορές που είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μεταφοράς.

Ειδικότερα το έργο στοχεύει στη βελτίωση των εμπορικών ανταλλαγών, σε συνδυασμό με τη μεταφορά επιβατών, μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, μέσω της καθιέρωσης νέων τρόπων αεροπορικής μεταφοράς νωπών προϊόντων και της επέκτασης της διαθεσιμότητας των δρομολογίων Απουλίας – Ελλάδας που καλύπτονται από αεροπορικές εταιρείες επιβατών στην επιλέξιμη περιοχή.

Οι εταίροι του έργου είναι:

    • Αεροδρόμια Απουλίας
    • Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μπάρι
    • Πανεπιστήμιο του Σαλέντο
    • Επιμελητήριο Πρέβεζας
    • Πανεπιστήμιο Πατρών
    • Περιφέρεια Απουλίας (Συνδεδεμένος Εταίρος)

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.737.235,00€ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από τα 2 κράτη μέλη κατά 15% μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης. Η διάρκεια του έργου είναι: 10.2018 έως 06.2023.

H EURICON υποστηρίζοντας το Επιμελητήριο Πρέβεζας υλοποίησε στα πλαίσια του έργου διάφορες δράσεις, όπως την εκπόνηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου για την δημιουργία Αγροδιατροφικού Εφοδιαστικού Κέντρου εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της Πρέβεζας. Επίσης υλοποίησε δράσεις δημοσιότητας και κεφαλαιοποίησης.