Introduction

ΕURICON και Αειφόρος Τουρισμός

ΕURICON και Αειφόρος Τουρισμός

“Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού” CROSS-COASTAL-NET του Προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A EΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020.

Κύριος σκοπός του έργου CROSS-COASTAL-NET είναι η ίδρυση ενός Δικτύου Προώθησης Αειφόρων Μορφών Παράκτιου Τουρισμού, με απώτερο στόχο την προστασία και ανάδειξη των ευαίσθητων περιβαλλοντικά παράκτιων περιοχών της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΥ που δέχονται τεράστιες πιέσεις από τον μαζικό τουρισμό. Επιμέρους στόχοι είναι η ανάδειξη νέων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών πέριξ των ευαίσθητων παράκτιων περιοχών Natura 2000 της ΠΕ Χανίων (Λιμνοθάλασσα Μπάλου) και της Επαρχίας Πάφου (Χερσόνησος Ακάμα), η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης των φυσικών πόρων, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών, η προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών τουριστικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κ.α.
To εταιρικό σχήμα αποτελείται από το Επιμελητήριο Χανίων ως επικεφαλή εταίρο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου, τον Δήμο Κισσάμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η διάρκειά του είναι 2 έτη: 01/07/2021-31/06/2023

Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του έργου https://cross-coastal-net.eu/