Introduction

Ανάδειξη και Προβολή Τοπικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων της Διασυνοριακής Περιοχής Ελλάδας Ιταλίας

Ανάδειξη και Προβολή Τοπικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων της Διασυνοριακής Περιοχής Ελλάδας Ιταλίας

 

Η Euricon υλοποίησε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πρέβεζας μια σειρά εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής τοπικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων της κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας Ιταλίας, μέσω της τοπικής γαστρονομίας, με μεγάλη επιτυχία.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του διασυνοριακού Έργου: AUTHENTIC-OLIVE-NET – Certification of Authenticity and Development of a Promotion Network olive products in the across border GREECE – ITALY area” διοργανώθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:

 

  • Εκδήλωση Γευσιγνωσίας τοπικών ελαιολάδων στο Παλιό Ελαιοτριβείο “Paragaea” στην Πάργα το Σάββατο 21/8/2021
  • Εκδήλωση Γευσιγνωσίας τοπικών ελαιολάδων στην Μαρίνα της Πρέβεζας την Κυριακή 22/8/2021
  • Εκδήλωση προώθησης του ελαιοτουρισμού, με τίτλο: “Ελαιοτουρισμός μια υποσχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην Πρέβεζα” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Margarona Royal Hotel”, στην Πρέβεζα το Σάββατο 18/12/2021. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη
  • Εκδήλωση “Κατάρτιση και Ελαιόλαδο” στο Δ.Ι.Ε.Κ. Πρέβεζας τη Παρασκευή 17/12/2021

Το κύριο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε εκδήλωση γευσιγνωσίας 5 ποικιλιών εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από Πρέβεζα και Απουλία, από τους Γευσιγνώστες Ελαιολάδου κ. Κάτσαρη Παναγιώτη, Υπεύθυνο Εργαστηρίου Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Καλαμάτα, και Τάκη Δημητρακόπουλο, Μέλος της Διαπιστευμένης Ομάδας Γευσιγνωσίας του ΣΕΒΙΤΕΛ.  Επιπλέον στις 3 από τις ανωτέρω εκδηλώσεις ακολούθησε γαστρονομική επίδειξη τοπικών συνταγών με βάση τα τοπικά ελαιόλαδα και αγροδιατροφικά προϊόντα.

 

Ιδιαίτερη ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρέβεζας (Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ), με θέμα: “Κατάρτιση και Ελαιόλαδο”. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σπουδαστές και εκπαιδευτές του Δ.Ι.Ε.Κ.. Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ κ. Αναγνωστάκης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ.Μπούρης Ιωάννης, τόνισαν την αναγκαιότητα της στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων στην προσπάθεια προσφοράς υψηλής ποιότητας επαγγελματικής κατάρτισης στους νέους της περιοχής, μέσα από την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Το έργο AUTHENTIC-OLIVE-NET χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20».