Introduction

Η ΕURICON στα Πλαίσια Εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιάλειας Υποστήριξε την Διοργάνωση Τριήμερων Ενημερωτικών Συναντήσεων

Η ΕURICON στα Πλαίσια Εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιάλειας Υποστήριξε την Διοργάνωση Τριήμερων Ενημερωτικών Συναντήσεων

 

Στα πλαίσια εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης η EURICON ΕΠΕ υποστήριξε τον Δήμο Αιγιάλειας σε μια σειρά τριήμερων συναντήσεων. Την πρώτη ημέρα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 η Ομάδα Έργου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο  και στη συνέχεια με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης και με στελέχη του Δήμου.

Στη συνέχεια την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Παλαιών Σφαγείων στο Αίγιο και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας του Εμπορικού συλλόγου στην Ακράτα, υλοποιήθηκαν μια σειρά από ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς πολιτισμού, περιβάλλοντος, φιλοξενίας και εστίασης αλλά και παραγωγικούς, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

 

Ο σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η «Στοχευμένη Συζήτηση με τοπικούς παράγοντες  για την αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου της Αιγιάλειας». Αρχικά ο κ Ευάγγελος Κυριακού παρουσίασε το έργο εκπόνησης Σχεδίου  Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και Branding και την σκοπιμότητά του. Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνος Τζάνας παρουσίασε  την διαδικασία συλλογής πληροφοριών και διαβούλευσης. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις τοπικών φορέων με τον συντονισμό του  κ. Χρήστου Κανελλή. Τέλος ο κ Βασίλειος Σιωμάδης έκλεισε τις εκδηλώσεις με τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

Στις ενημερωτικές συναντήσεις παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κα Μαρία Αγγελοπούλου, κ. Τάκης Ανδριόπουλος, κα Μαρία Σταυροπούλου, κ. Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος,  οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και κ. Χρήστος Τσερεντζούλιας και πλήθος εκπροσώπων τοπικών φορέων οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας τις απόψεις τους και καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Μέσα από τις παρουσιάσεις τονίστηκε ότι ο βιώσιμος τουρισμός συνδέεται με την συμμετοχική διαδικασία και η διαχείρισή του προϋποθέτει την δικτύωση, εστιάζοντας στα στοιχεία με μακροπρόθεσμο και συγκριτικό πλεονέκτημα. Η αύξηση της επισκεψιμότητας με χωρική και χρονική διασπορά θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική κουλτούρα για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητα ζωής των πολιτών παράλληλα με την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.